1 perc iszlám

Mohamed próféta hagyományai 2.

2020. szeptember 14. 16:01 - Oshumare

14420126_b.jpg

Amíg Isten Küldötte társaival ült együtt, egy férfi gyalázta és sértegette Abu Bakrt. De Abu Bakr csendben maradt. Másodjára is megsértette, de Abu Bakr uralkodott magán. Mikor harmadjára is megszólta, Abu Bakr revansot vett rajta. Akkor az Isten Küldötte felállt. Abu Bakr megkérdezte tőle: Megharagudtál rám, Isten Küldötte? Ő így válaszolt: Egy angyal szállt le a mennyből, és megtagadta, amit ő állított rólad, de amikor bosszút álltál, egy ördög szállt le. Nem akartam a sátánnal ülni.

Forrás:
Sunan Abi Dawud 4896. hadísza, a Kitabul-Abad c., 43. kötet 124. hadísza. A hadíszt al-Albani haszan li-ghajrihi kategóriába sorolta, miszerint a hadíszt gyenge, nem megbízható hagyományozók továbbították, akik ugyan sok hibát követtek el az elbeszélés során, mégsem tartották őket hazugnak. A gyenge (daíf) szintről pedig azért emelkedik jó (haszan) szintre, mert több úton hagyományozták. A hagyományozók lánca (isznád): 'Isa ibn Hammad - al-Laythu - Sa'id al-Maqburi - Bashir ibn al-Muharrar - Sa'id ibn al-Musayyib

14420126.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: hadísz

A bejegyzés trackback címe:

https://1perciszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr8316195676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása